1 2 3 4 5

Tafsir aL-Quran Bahasa Melayu Online

aL-Ghari

^ Sila klik gambar di atas untuk membaca / mendengar bacaan aL-Quran Digital Online


Gambar di atas merupakan paparan penuh laman web tersebut, selepas anda klik gambar di atas.. Ianya mungkin agak lambat sikit untuk muncul di skrin komputer anda.. bergantung pada kelajuan server internet anda.. Kalau pada komputer saya, ianya hanya memakan masa 3 saat sahaja untuk muncul sepenuhnya.. Tapi apabila saya cuba buka laman tersebut pada komputer lain, ada yang makan masa hingga tujuh saat.. Harap saudara/ri sabar menunggu kemunculannya..

Ada apa dengan laman web di atas??

Ya.. Sudah tentu la ada sesuatu yang menarik.. Kalau takde buat pe saya nak promote kat sini.. Ye dak?? hehe.. Ciri2 menarik pada laman tersebut ialah di sana terkandung kesemua Surah2 al-Quran, lengkap dengan terjemahannya sekali, dalam Bahasa Melayu.. terdapat juga terjemahan dalam Bahasa Inggeris, dan beberapa bahasa asing lain.. Anda boleh buat sebarang pilihan dgn merajin2kan tangan anda mengklik pada butang2 yang terdapat di sana.. :)

Anda juga boleh mendengar bacaan Sheikh2 terkemuka dalam bidang bacaan al-Quran yang juga Imam2 di Masjid2 utama di Tanah Arab..

Jom sama2 kita hayati keindahan al-Quran.. klik je gambar di atas tu, k.. aSSalamualaikum~ (^_^)

1 ulasan:

  1. Saya tahu.. Sebutan yang betul dan tepat bagi tajuk di atas adalah Terjemahan al-Quran.. Bukan Tafsir al-Quran.. Akan tetapi, disebabkan umat Melayu sejak zaman berzaman telah biasa lidahnya menyebut dengan sebutan Tafsir al-Quran, maka saya pun terpaksa la meletakkan perkataan 'tafsir' pada tajuk di atas.. Bukan apa.. Ini untuk memudahkan umat2 Islam mencari terjemahan tersebut melalui enjin2 carian sedia ada..

    Kalau saya letak perkataan Terjemahan pada tajuk di atas, sudah tentu umat Melayu Islam sukar / tidak dapat menjumpai tajuk tersebut.. Niat saya tidak lain hanyalah untuk memudahkan sahaja..

    BalasPadam